Frisdrankautomaat: de nieuwste trends

Als u overweegt om een frisdrankautomaat te plaatsen in uw bedrijf, school of winkelruimte, kan het zeker geen kwaad om op de hoogte zijn van de nieuwste trends wanneer het gaat om frisdranken. De smaak van de consument is voortdurend in beweging en u doet er dus goed aan die te volgen als u wilt dat er veel gebruik wordt gemaakt van uw frisdrankautomaat.

Als u overweegt om een frisdrankautomaat te plaatsen in uw bedrijf, school of winkelruimte, kan het zeker geen kwaad om op de hoogte zijn van de nieuwste trends wanneer het gaat om frisdranken. De smaak van de consument is voortdurend in beweging en u doet er dus goed aan die te volgen als u wilt dat er veel gebruik wordt gemaakt van uw frisdrankautomaat.

Een drankautomaat plaatsen: gezondheid in de drankautomaat

In elke frisdrankautomaat vinden we nog steeds de klassiekers terug zoals cola, fanta, sprite, ice tea … sprankelende drankjes die iedereen zullen blijven bekoren. Het enige nadeel is dat ze zeer veel suiker bevatten. Suiker is op zich niet ongezond, maar wanneer er te veel van wordt genuttigd, kan het leiden tot obesitas. Daarom gaat de consument steeds vaker op zoek naar gezonde alternatieven in zijn frisdrankautomaat of cola automaat.
Elk van de klassiekers die we hierboven aanhaalden, zijn tegenwoordig ook in een lightversie beschikbaar in de frisdrankautomaat, waarbij de suiker vervangen werd door een kunstmatig zoetmiddel zoals aspartaam. Het resultaat is een frisdrank die bijna geen calorieën bevat en daarom zo populair is. Een andere suikerloze variant van frisdranken zijn de zogenaamde ‘Zero’-varianten. Deze hebben een iets andere samenstelling waardoor ze nog dichter aansluiten bij de suikerhoudende frisdranken.
In de dezelfde trend naar meer gezondheid in de frisdrankautomaat passen ook de zogenaamde sportdranken. Ze worden niet alleen gebruikt door topsporters, maar door vrijwel iedereen die op een of andere manier met sport bezig is, en zelfs door mensen die zelden of nooit aan sport doen. Volgens de producenten verbeteren ze de prestaties en bevorderen ze het herstel na een inspanning. Voor professionele sporters, maar ook voor de amateursporter die langer dan één uur intensief sport, kan een speciale rehydraterende sportdrank (of dorstlesser) aangewezen zijn. Deze bevatten (een beperkte hoeveelheid) koolhydraten, zodat de glycogeenreserves van het lichaam gespaard worden en de bloedsuikerspiegel op peil blijft. Dit is belangrijk (vooral voor inspanningen die langer dan één uur duren) omdat glycogeen en glucose de belangrijkste energieleveranciers zijn. Een tekort aan koolhydraten heeft onvermijdelijk een negatieve weerslag op de prestaties. Ze bevatten ook mineralen (elektrolyten) zoals Natrium (Na+), Kalium (K+), Magnesium (Mg2+) en Chloor, waardoor het vocht sneller in het bloed opgenomen wordt dan bij gewoon water, en het bloedvolume beter gehandhaafd blijft.

Een drankautomaat te koop: vruchtensappen en energiedranken in de drankenautomaat

Hoewel de klassieke vruchtensappen een paar decennia geleden verdrongen leken te worden door de frisdranken, zijn ze de laatste tijd weer helemaal terug, ook in de drankenautomaat. Een verbreding van het aanbod – dat dus verder gaat dan appel- of sinaasappelsap – is daarvan een gedeeltelijke oorzaak. Het is dus zeker een goed idee om naast frisdranken en water enkele fruitsappen in uw frisdrankautomaat te voorzien. Dit geldt dubbel voor frisdrankautomaten op scholen, waar het voorzien van fruitsappen volledig past in het promoten van een gezond eetpatroon aan kinderen en jongeren. Ten slotte zijn ook de energiedranken nog steeds in opkomst. Dit zijn dranken die een belangrijke hoeveelheid cafeïne bevatten en een bijkomende energiebron zoals suiker. Deze dranken ondersteunen de fysieke en mentale activiteit bij krachtinspanningen. Zij worden vooral verbruikt door volwassenen die een langdurige fysieke activiteit beoefenen of om bijvoorbeeld hun waakzaamheid te behouden.
Nodig om een verhuur van drankenautomaten? Een drankautomaat kopen? Op zoek naar een leverancier die u advies kan geven over de nieuwste trends in de frisdrankautomaat? Vraag hier meerdere GRATIS offertes drankautomaat aan. U krijgt gegarandeerd een antwoord binnen de 48 uur!

Wij kunnen u helpen leveranciers, te vinden door antwoord te geven op slechts enkele vragen

Hebt u reeds een colaatomaat ?