Drankautomaat te koop: waarmee moet ik rekening houden?

'Drankautomaat te koop!' Deze zin heeft u als ondernemer waarschijnlijk al eens aan het denken gezet. Als u een bedrijf runt of eigenaar van een winkel of sportcentrum bent, dan heeft u er allicht al wel eens aan gedacht om een drankautomaat aan te schaffen.

Drankautomaat te koop!’ Deze zin heeft u als ondernemer waarschijnlijk al eens aan het denken gezet. Als u een bedrijf runt of eigenaar van een winkel of sportcentrum bent, dan heeft u er allicht al wel eens aan gedacht om een drankautomaat aan te schaffen. Een drankautomaat kan uw werknemers tijdens de middag van de nodige drank voorzien. Of hen ’s ochtends doen genieten van een heerlijke koffie.

Een drankautomaat in uw winkel of sporthal wordt meestal erg geapprecieerd door uw klanten of sporters die hun training achter de rug hebben. Een drankautomaat aan de ingang van uw winkel kan zelfs drempelverlagend werken en potentiële klanten uw winkel doen binnengaan. En zo worden deze potentiële klanten op termijn misschien wel trouwe klanten.

Drankautomaat te koop:

* nieuw of tweedehands
* zelf zorgen voor onderhoud en bijvullen
* een investering die zichzelf snel terugverdient

Een tweedehands of nieuwe drankautomaat te koop?

Als u besloten heeft geen drankautomaat te huren, met of zonder servicecontract, maar een automaat te kopen, bedenk dan even het volgende. De aanschaf van een drankautomaat kan voor sommige bedrijven een redelijk grote investering zijn. U kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om een tweedehands automaat aan te schaffen. Bedrijven of winkeleigenaars beslissen soms om hun automaat te verkopen. Dit kan verschillende redenen hebben. De afname per dag of per week is bijvoorbeeld niet groot genoeg. Of het bedrijf gaat failliet en verkoopt haar inboedel. Wees evenwel op uw hoede bij de aankoop van een tweedehands automaat en check goed of het toestel naar behoren werkt.

Als u beslist een automaat aan te kopen, dan verdient u meestal de investering snel terug. Maar er zijn ook nadelen aan verbonden. Zo geniet u bijvoorbeeld niet van de full service die een leverancier u kan bieden, mocht u een automaat huren. Als de automaat dus defect is, dan moet er door de koper zelf een oplossing gezocht worden. De koper staat ook zelf in voor het bijhouden van de stock en het regelmatig bijvullen van de automaat. Daarbij komt nog dat als uw automaat op een onbewaakte plaats staat, er ook kans is op vandalisme of (poging tot) inbraak. Weeg dus goed de voor- en nadelen van de aankoop van een drankautomaat af!

Wij kunnen u helpen leveranciers, te vinden door antwoord te geven op slechts enkele vragen

Hebt u reeds een colaatomaat ?