Tegenwoordig zijn drankautomaten niet meer weg te denken uit scholen, ziekenhuizen, tankstations, grote bedrijven en kantines. Drankautomaten vind je tegenwoordig op elke straathoek en in de meeste openbare gebouwen. Ze zorgen ervoor dat drank op de perfecte temperatuur geconsumeerd kan worden en dit 24 uur op 24, steeds binnen handbereik.
Verschillende types drankautomaten
Stel: u bent een bedrijfsleider en u wil een drankautomaat installeren voor uw werknemers. Met welke factoren moet u dan rekening houden?
Eerst en vooral moet u zich afvragen welke dranken u wil verkopen. Enkel frisdranken of ook warme dranken zoals koffee, thee en warme chocolademelk? De dranken die u wil aanbieden bepalen het voor u ideale type drankautomaat. Bedenk ook dat u voor gezondere alternatieven kunt gaan dan frisdranken; ook light frisdrank, water en sapjes vinden hun plaats in bijna elke drankautomaat.
U kunt opteren voor een automaat met een mechanisch systeem of met een touch screen. Een touch screen is duurder en kwetsbaarder. De meeste automaten geven wisselgeld terug maar sommigen ook niet. Vroeger kon er enkel met muntgeld betaald worden, maar tegenwoordig bieden automaten ook de mogelijkheid om elektronisch te betalen.
Een drankautomaat kopen, leasen of huren?
Het is mogelijk om drankautomaten te huren, te leasen of te kopen. Indien u een automaat aankoopt is dit op langere termijn goedkoper dan huren.
Leasing Utilitaire | |
Drankautomaten
* huren, leasen of kopen
* plaatsing door firma met servicecontract |
Het onderhoud van een drankautomaat
Een drankautomaat wordt door een gespecialiseerd bedrijf geplaatst en onderhouden. U hoeft dit dus nooit zelf te doen. De meeste installatiebedrijven werken met een servicecontract en komen om de 2 maanden de automaat reinigen en nakijken en de stock bijvullen. Het enige dat u zelf moet doen, is per dag enkele minuten uittrekken voor het bijvullen van de automaat.
Wat is de kostprijs van een drankautomaat?
Indien u overweegt om een drankautomaat te huren, hou dan rekening met een maandelijks forfaitair bedrag dat u betaalt aan de leverancier. Sommige bedrijven vragen ook een bijdrage per consumptie. Hou ook uw energiefactuur in het oog, want een frisdrankautomaat met verlichting verbruikt dagelijks zo’n 6kWh.