Een drankautomaat: waar moet u op letten?

Kan men gemakkelijker geld verdienen dan met een drankautomaat? Het enige wat u moet doen, is de automaat vullen en het geld er uit halen. En er is natuurlijk ook de aanschaf. Als u deze weloverwogen doet, wordt uw drankautomaat een succesformule.

De voordelen van een drankautomaat

Als u een drankautomaat in uw onderneming plaatst, dan biedt dit een hele reeks voordelen. Eerst en vooral zal de tevredenheid bij uw werknemers hoog zijn. Of het nu gaat om een drankautomaat voor frisse dranken of voor warme dranken, uit een automaat krijg je altijd het drankje aan de juiste temperatuur.
Men kan zich misschien zorgen maken dat de werknemers teveel tijd zullen doorbrengen aan de automaat met hun drankje. Dat is echter onnodig. Uit onderzoek blijkt dat een pauze bij de drankautomaat de rendabiliteit van de werknemers verhoogt. Men is nadien meer geconcentreerd en tijdens de pauze kan interessante informatie uitgewisseld zijn.
Een bijkomend voordeel van een drankautomaat is dat deze uiterst weinig onderhoud vraagt. Indien gewenst kan u zelfs het onderhoud laten doen door de leverancier. Deze zorgt er dan meteen ook voor dat de automaat tijdig gevuld wordt. De kostprijs van dit onderhoud wordt verrekend met wat de automaat heeft opgebracht.

Drankautomaat: de mogelijkheden

Wat u wilt verkopen met uw drankautomaat hangt van de situatie af. Scholen zullen bijvoorbeeld minder geneigd zijn om koffie en/of thee aan te bieden in de automaat, terwijl bedrijven daar dan wel eerder voor opteren. Frisdrank zal er zowel in bedrijven als op scholen in de automaat zitten.
Een drankautomaat moet ook voldoende beveiligd zijn. Zeker als het toestel buiten uw onderneming staat, moet het tegen een behoorlijke stoot kunnen. Dat kan alleen als het geproduceerd is uit heel stevig materiaal.
Het neusje van de zalm tegenwoordig is een drankautomaat waarbij men kan betalen met een SMS of met een chip die zich op de GSM bevindt. Op die manier is het geld dat in de automaat aanwezig is tot een minimum beperkt.

Hoe kiest u de juiste drankautomaat?

De juiste drankautomaat kiezen, zorgt voor jarenlang zorgeloos genot. U moet zich afvragen hoeveel personen van de automaat zullen gebruik maken. Ook is het van belang dat u een plaats uitkiest waar u deze automaat zal plaatsen. De plaats moet goed zichtbaar en bereikbaar zijn en er moet elektriciteit voorzien zijn. Het is ook handig als de automaat een beetje in het oog kan gehouden worden.
Welke dranken willen uw gebruikers? Moeten er alleen warme dranken afgeleverd worden of is het ook nodig om frisdranken te voorzien?

Een drankautomaat aankopen vraagt heel wat denkwerk en opzoekingwerk als u dit wilt doen op een verantwoorde manier. Niet zelden haakt men af, omdat de zoektocht te uitgebreid is en omdat er teveel factoren zijn waar men rekening moet mee houden. De oplossing is dat u de zoektocht door anderen laat doen. U geeft via internet door wat uw verwachtingen zijn en op basis daarvan zoekt men gratis en vrijblijvend naar een passende leverancier. Deze contacteert u binnen de kortste keren om een offerte op maat op te maken.

Wij kunnen u helpen leveranciers, te vinden door antwoord te geven op slechts enkele vragen

Hebt u reeds een colaatomaat ?