Verkoopautomaten: snoep, drank en kaartjes

Verkoopautomaten die drank, snoep en snacks verdelen, vindt men vaak op drukbezochte plaatsen zoals stations, kantines, parkeergarages, scholen, ziekenhuizen en bedrijven. Maar ook kaartjesautomaten kan men op meerdere plaatsen vinden.

Verkoopautomaten die drank, snoep en snacks verdelen, vindt men vaak op drukbezochte plaatsen zoals stations, kantines, parkeergarages, scholen, ziekenhuizen en bedrijven. Maar ook kaartjesautomaten kan men op meerdere plaatsen vinden.

Snoep- en snackautomaten

Snoepautomaten vindt men vaak in stations en op bedrijven, maar minder op scholen. De reden hiervoor is dat snoep bijdraagt tot gewichtstoename bij kinderen en hier dus omzichtig mee moet omgesprongen worden. Een snoepautomaat op het bedrijf kan helpen om de middagdip bij uw werknemers te laten verdwijnen.

Bij de meeste snoepautomaten worden de producten in een soort spiraal geplaatst. Na inworp van het juiste bedrag of elektronische betaling, draait de spiraal en valt het gekozen product naar beneden. Het is belangrijk dat de producten juist in de automaat geplaatst worden, om te vermijden dat er na inworp niets of juist meerdere producten naar beneden vallen.

De automaten kunnen gevuld worden met snoep (zoals koeken, candybars) maar ook met verantwoorde tussendoortjes (zoals vers fruit, wraps, salades en sandwiches).

Soorten automaten:
* snoep- en snackautomaten (candybars, wraps, salades)
* drankautomaten (frisdrank en warme dranken)
* kaartjesautomaten (in het station, de bioscoop of fast food restaurants)

Drankautomaten

Drankautomaten zijn nog wijder verspreid dan snoep- en snackautomaten. In veel bedrijven kan men koffie- en thee-automaten vinden, die ervoor zorgen dat de dag goed kan beginnen. Maar ook frisdrankautomaten vindt men terug in bedrijfs- en schoolkantines en op stations en luchthavens.

Kaartjesautomaten

Een kaartjesautomaat is een automaat die na betaling een kaartje uitprint, voor bijvoorbeeld het openbaar vervoer. Deze automaten kunnen reizigers een hoop tijd besparen, omdat ze niet langer in de rij moeten staan om een kaartje te kopen aan de loketten. Deze automaten ontlasten dus bemande verkooppunten. Kaartjesautomaten kan men vinden in stations, bioscopen en zelfs in fastfoodrestaurants.

Betaalmethodes

Bij oude automaten kan meestal enkel met muntgeld betaald worden. Bij nieuwere modellen wordt ook de mogelijkheid geboden om elektronisch te betalen om de hoeveelheid contact geld in de machine te beperken.

Wij kunnen u helpen leveranciers, te vinden door antwoord te geven op slechts enkele vragen

Hebt u reeds een colaatomaat ?